Tuesday, 3 April 2018



D dan Cheesetart

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Entry kali ni tiada kaitan dengan resepi membuat cheesetart.
Mahupun kuih tart.
Mahupun kesedihan stok cheesetart yang sudah habis.
Kali ni Dibu nak share satu kisah benar yang tidak ditayangkan
dalam Bersamamu mahupun Majalah 3

Sunday, 25 February 2018



Satu. Dua. Dua Enam.

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Bulan ini bulan cinta
Bulan ini bulan kita
Biaskan cahaya kasih
Pancarkan cinta yang suci
Satu dan dua rasa di hati

Haaa gitu. Lama tak update terus dangdut.
Mohon berzikir beramai-ramai.

Tuesday, 5 September 2017



Mummy dan Baby

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Lama rasa tak menulis di blog ni.
Maklumlah, dah jadi ibu.
Nak ke toilet pun 30.56 saat je.
Plan nak update kisa anak 6 bulan
atau cikgu setahun.
Tapi tiba2 ada idea lain yg mencurah2 ke ladang gandum
Dan "PUP" jadilah koko crunch!!

Tuesday, 30 May 2017



Ibu dan Guru

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Salam Ramadhan readersss
Lama rasanya tak menulis kt sini
Sejak2 sibuk dgn babyK
Nak bukak laptop pun tak sempat
Berhabuk laptop den 

Entry kali ni sebenarnya 
bersempena Hari Ibu dan Hari Guru
Walaupun dah lepas lama pun
Taklah lama sangat sebab sis masih dapat hadiah hari guru
Hahahahaha
Kalau korang seorang yg sendu,
pakwe ade pun x ingat birthday,
apatah lagi kawan2 yg masa birthday kau pun 
boleh tanya "beday ek?",
jadilah cikgu.
Bukan birthday pun dapat hadiah k


Wednesday, 29 March 2017



Paling Pantang Dalam Pantang (PPdP)

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Wehuuu yamyam yeaaa
Fasa pertama berpantang tamat akhirnya!
dengan penuh pancaroba la sangatttt
Seronok first time pantang ni sbb
semua orang amek berat sangat2
Mak & Embah banyak assist sis
sebab berpantang kt kampung
Jaga makan minum & keselesaan sis
Hehehehehe
Tak taw la nanti dah kedua ketiga kesepuluh
Sis ni bukanlah pengamal penuh pantang2 ni
Tapi tak lah sampai tahap abaikan terus
Ok jom cekidaut @ check it out
pantang gaya sis a.k.a #pantanggayawana